IP Address Validering

IP-validering ställs in för alla Visma Nmbrs-användare. Det betyder att om du loggar in på Visma Nmbrs från en ny plats måste denna plats (med andra ord denna IP-adress) först godkännas. Denna validering kan inte inaktiveras. Validering av en ny IP-adress krävs inte när du använder en enhet som är markerad som betrodd enhet.

När du loggar in från en ny plats får du följande meddelande "Obehörig IP address, ett e-postmeddelande har skickats till dig." och ett e-postmeddelande skickas med vilket du kan godkänna den nya platsen. Se till att kontrollera din skräppostinkorg.

Det är endast möjligt att ge användare åtkomst till Visma Nmbrs från en definierad IP-adress. Läs här för mer information.

Gör så här för att se vilka IP-adresser som är godkända för ett konto:


261.png
  1. På kontot klickar du på blocket under 'IP Adr'; popup-fönstret 'validera IP-adresser' visas.
  2. Detta popup-fönster visar alla IP-adresser där kontot har loggats in. En aktiverad IP-adress betyder en godkänd adress (plats). En icke aktiverad IP-adress är (ännu) inte godkänd, vilket innebär att det inte har skett någon inloggning från denna adress.

Observera: Du kan få ett e-postmeddelande "Logga in från en okänd plats (IP-adress)" eftersom någon annan har försökt logga in med ditt konto. I så fall rekommenderar vi att du ändrar ditt lösenord.

Lägga till en enhet som betrodd enhet

När du loggar in från en ny IP-adress kommer en användare att bli ombedd att lägga till den aktuella enheten i listan över betrodda enheter. När den läggs till är enheten betrodd i sex månader och IP-validering hoppas över.

image__12_.png

Ändra / Dynamiska IP-adresser

Det kan hända att miljön där applikationen är inloggad använder ändrade eller dynamiska IP-adresser. Om så är fallet används en ny IP-adress varje gång. Av denna anledning kommer ett e-postmeddelande att skickas med en begäran om att bekräfta IP-adressen när det finns en inloggning. För att förhindra detta rekommenderar vi att du länkar en IP-adress till Visma Nmbrs-applikationen. Detta säkerställer att samma IP-adress alltid används för att logga in.
 

 

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...