Årsskifte företag

Följ

För att genomföra ett årsskifte följer du stegen nedan:

Kontrollera att företaget har genomfört samtliga lönekörningar för 2017. Om samtliga lönekörningar har genomförts visar periodvisaren uppe i höger hörn 2018-1 med orange text och du är redo att genomföra ett årsskifte genom följande steg:

1. Gå till “Start” på masternivå

2. Tryck “Åtgärder”

3. Välj "Företag årsförändring”

4. Se till att år 2017-2018 är markerat i drop-down menyn

5. Tryck på “visa översikt”. I översikten som framgår kommer endast de företag som är redo för årsavslut att vara möjliga att markera. Övriga företag har inte genomfört lönekörningar för hela 2017 ännu och har fortfarande period i 2017 som aktivt år.

6. Välj de företag du önskar genomföra årsskifte för och välj sedan “Nästa”

7. Välj om du vill att heltidsbaserat semestersaldo samt sparad semester ska reigstreras i period 2018-1 och med årsskiftet. Låt i så fall rutan vara ifylld. Du har alltid möjlighet att korrigera detta i efterhand.

8. Välj sedan “År övergång” och invänta att företaget får status “Ändrad”

9. Kontrollera att nuvarande år för företaget är 2018 genom att gå till företagsinställningar på företagsnivå. Periodvisaren uppe i höger hörn bör även visa 2018-1 som nuvarande period med grå text och vid bakgrund.

Du har möjlighet att generera kontrolluppgift både före och efter du genomfört årsavslut.

Om du önskar att genomföra ändringar i föregående år har du möjlighet att göra detta genom att ställa in 2017 som aktivt år igen. Du gör detta genom följande steg:

• Företagsnivå
  • Generell
  • Företagsinställningar
  • Aktiv år
  • Välj 2017