Semesterårsavslutsguide

Följ

För att enkelt göra dina koncerner och företag redo för det nya semesteråret kör du Nmbrs Semesterårsavslutsguide. Den här guiden räknar ut och uppdaterar anställdas semestersaldon för det nya semesteråret.

Kom igång

Kom igång med utförandet av Semesterårsavslutet genom att på masternivå gå till menyn ”Åtgärder” där du väljer ”Semesterårsavslut”

Steg 1 – Välj företag

Välj vilken koncern du vill utföra Semesterårsavslutet för, klicka på ”Visa översikt” och klicka i de företag från koncernen du vill inkludera i Semesterårsavslutet.

Företag som är gråmarkerade kan inte inkluderas i Semesterårsavslutet, genom att hovra över informationsikonen till höger ser du en beskrivning till varför företagen inte kan inkluderas.

Steg 2 – Kontroll

Steg 2 är enbart till för att ge dig en översikt över det förväntade slutliga resultat. I steg 2 har semesterårsavslutet inte utförts än och du har fortfarande möjlighet att avbryta semesterårsavslutet och gå tillbaka och göra förändringar. Ser alla värden bra ut och du är redo att genomföra semesterårsavslutet klickar du på ”År övergång” längst ner i höger hörn.

Steg 3 – Rapport

Steg 3 är enbart till för att ge dig en rapport av det slutliga resultat.

Semester- samt löneinställningar

Det finns fyra olika scenarion beroende på vilka semester- samt löneinställningar du har på företaget du vill utföra semesterårsskifte för.

Om företaget du hanterar har inställningen förskottslön gäller följande två scenarion:

a. Om semesteråret påbörjas i januari (kalenderår) kan semesterårsskifte utföras då företaget har period 2 som nuvarande period.

b. Om semesteråret börjar i april kan semesterårsskifte utföras då företaget har period 5 som nuvarande period.

Om företaget du hanterar inte har förskottslön som inställning gäller följande två scenarion:

a. Om semesteråret påbörjas i januari (kalenderår) kan semesterårsskifte utföras då företaget är i nuvarande period 1.

b. Om semesteråret börjar i april kan semesterårsskifte utföras då företaget har period 4 som nuvarande period.