Korrigeringskörning

Följ

För att trigga en korrigeringskörning följer ni stegen nedan. Gå först till ”Utforskaren” och välj koncern, företag samt anställd som ska beröras av korrigeringskörningen

Byt period

1. I periodvisaren, välj den period som behöver korrigeras.
  2. Växla till oskyddat läge genom att trycka på hänglåset bredvid periodvisaren.

Ändra data

Nu kan du lägga till eller ändra tidigare inmatad data för ett företag eller en anställd. Om en ändring endast ska gälla för denna period lägger du in ändringen som en variabel löneart i modulen ”Lönearter”. Om ändringen ska gälla för varje månad, med start i den aktuella perioden, ska denna läggas in bland fasta lönearter.

Påbörja körning

1. Gå till företag
  2. Gå till fliken ”Lönekörning”
  3. Gå till modulen ”Lönekörning” och tryck på mer
  4. Tryck på ”Lönekörning”

Hantera lönekörning

Välj ”Kör enbart retroaktiva korrigeringar” om du endast vill genomföra körning för den anställd du genomfört ändringar för. Om du vill göra korrigeringskörningen i kombination med de övriga körningarna väljer du ”Kör alla perioder inkl. retroaktiv korrigering”. Välj sedan ”Fortsätt”

Byt period

Korrigeringskörningen har nu genomförts. Tryck på periodvisaren för att byta tillbaka till ”Nuvarande period” och växla sedan till säkert läge genom att trycka på hänglåset så att det stängs.