Grundläggande inställningar

Följ

Under "Grundläggande inställningar" finns information för dig som är ny i Nmbrs. Här finns de mest grundläggande instruktionerna för att komma igång med systemet. Klicka på länk nedan för att komma till en lista med alla artiklar kopplade till kategorin alternativt scrolla ner på sidan.

Klicka på länkar för att komma direkt till rätt avsnitt.

Om kunskapsbanken

Kunskapsbanken är uppbyggd i olika moduler för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta den information du behöver. Du kan klicka på rubriken i respektive modul, exempelvis "Kom igång med Nmbrs" för att komma till en sammanfattning av allt som rymmer under rubriken. Du kan också välja att klicka på "Alla artiklar i kategorin" för att komma till alla skrivna artiklar under respektive avsnitt.

Du kan även söka högst upp på sidan på nyckelord.

Lägga till företag

Lägga till koncern (för accountants)

Företagsinställningar

Inloggning och lösenord

För att ändra inställningar för inloggning och lösenord, följ stegen:

1. Klicka på pilen längst upp till höger och sedan på "Mitt konto".

2. Klicka på "säkerhetsinställningar" varvid du kan ändra inställningar för inloggning samt lösenord.

3. Om du istället klickar på "Temainställningar" i menyn till vänster och sedan på "Miljö" kan du ändra inställningar gällande välkomsttext, språk, namn etc.

Tema

I Nmbrs kan du ändra tema efter eget önskemål för att passa just din verksamhet. Färger, loggor och inloggningstexter kan enkelt korrigeras.

Enkel lönekörning

Att skapa en lönekörning är ett bra sätt att komma igång med Nmbrs för att förstå hur applikationen fungerar. När du har skapat företag och anställda kan du genomföra en test-körning för att se hur det fungerar.

Hur fungerar Nmbrs moduler och menyer?

Nmbrs löneapplikation är skalbar för att passa just dig och din verksamhet. Det betyder att du kan dölja/visa/arrangera olika funktioner själv i programmet.

Defaultföretag (för accountants) och defaultanställd

Med standardalternativet kan du starta ett nytt bolag med samma inställningar lön (lönemodeller, arbetsflöde, undantag, dokumentinställningar) som ett befintligt företag. Övriga uppgifter såsom namn- och adressuppgifter, anställda och rapporter kopieras däremot inte från defaultföretaget.

Med alternativet defaultanställd kan standardinställningarna för alla anställda skapas i Nmbrs så att endast personuppgifter, löner, schemaläggning och fasta lönedelar måste ställas in.

Sandbox

Sandbox-funktionen gör det möjligt att arbeta i Nmbrs utan att några ändringar görs i den riktiga liveversionen. Sandbox körs i en annan inloggningsmiljö - alla ändringar som görs där försvinner automatiskt när du stänger funktionen och du kan därför testa dig fram fritt. Inga signaler skickas ut till dina kunder eller anställda när du arbetar i sandboxen.