Systemkrav

Systemkrav (engelska: system requirements) är prestandakraven som måste uppfyllas av viss hårdvara för att viss programvara ska kunna köras.

Innan du sätter igång behöver du kontrollera ett antal punkter för att garantera att systemet fungerar korrekt. I vissa fall kan det vara nödvändigt att rådfråga din administratör eller din organisations systemadministratör.

Beroende på webbläsarens egenskaper eller inställningar, kan  det hända att systemet ibland inte fungerar på ett sätt som du är van vid när du använder andra (Windows) appar.

 

E-mail konto

Tillgång till ett giltigt e-mail konto är obligatoriskt för att kunna få åtkomst till systemet och skapa ett konto.

Webbläsare

Din dator måste ha en webbläsare. Tabellen nedan visar den lägsta version som krävs för de vanligaste webbläsarna:

Browser Minimum version
Mozilla Firefox 31
Google Chrome 49
Microsoft Internet Explorer (IE)  11
Microsoft Edge 13
Apple Safari 7

Du kan använda en PC, Apple MacBook eller iPad (rekommenderat: landscape orientation).

Din webbläsare måste stödja 128-bitars kryptering. På Microsofts webbplats (via Windows Update) kan du hitta alla nödvändiga uppdateringar. Du vet att krypteringen fungerar korrekt när du kan logga in i systemet.

Skärmupplösning

Skärmupplösningen kan bäst ställas in på 1280 x 1024 pixlar. Vi rekommenderar 1280 x 800 pixlar som lägsta upplösning (för standardskärmar på 15,6 tum). Du kan konfigurera skärmen genom att klicka med höger musknapp på skrivbordet och välja "Egenskaper". Detta öppnar inställningarna för din skärm. Du kan sedan konfigurera skärmupplösning på den sista fliken.

Internet anslutning

För optimal användning av Visma Nmbrs rekommenderar vi en kabel/ADSL-anslutning och en internethastighet högre än 15 Mbit/s. Om flera personer använder denna anslutning måste internethastigheten vara högre än rekommendationen ovan. Kör hastighetstestet för att verifiera din internethastighet. 

Datorminne & processor 

Eftersom Visma Nmbrs är en webbaserad applikation är driften vanligtvis inte beroende av kvaliteten av din enheten. För att verifiera detta kan du köra prestandatestet.

Nätverk och brandvägg 

Nätverkssäkerheten (brandväggen, till exempel) måste tillåta kommunikation över port 443 för Secured Sockets Layer (SSL) trafik. Detta är nästan alltid fallet.

Öppna PDF filer

När du vill se genererade rapporter i rätt format eller vill dela dem med andra kan du spara rapporten i PDF-format. I det här fallet behöver du en PDF-läsare som till exempel Adobe Acrobat Reader. Detta är fritt tillgängligt från Adobes hemsida.

Citrix, Multrix, or Terminal Services

Din organisation kan använda en så kallad ICT-miljö baserad på Citrix, Multrix eller Terminal Services. På så sätt körs inte all programvara, inklusive webbläsaren, på din lokala dator utan via en server. Detta kan leda till konsekvenser i hur prestandan upplevs i Nmbrs. Vid problem som dessa rekommenderar vi att du kör ett antal prestandatester med din systemadministratör.

Proxy server

En proxyserver (av engelska proxy, "ombud", "fullmakt") – även proxy eller mellanserver– är en typ av server/serverapplikation som fungerar som en mellanhand eller ombud för förfrågningar från en klient som begär en resurs och servern som tillhandahåller den resursen.

Det kan hända att ditt företag använder en proxyserver. I så fall rekommenderar vi starkt att inaktivera cachning för Visma Nmbrs, eftersom vi inte kan garantera korrekt funktion av Visma Nmbrs i kombination med cachning.

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...