Utbetalningsbidragsdagar för samma löneprincip

För samma löneprincip (endast vid berättigande vid årets början = falskt) är det möjligt att dela upp utbetalningen av (semester)ersättningsdelen. Det finns tre alternativ tillgängliga:

  1. Med semesterupptagning
  2. En specifik period
  3. Två specifika perioder

I exemplet nedan (förskottsbetalning är sant) kommer 20 dagpenning att betalas ut i februari och de övriga 5 dagarna kommer att betalas ut i augusti.

 

mceclip0.png

Så här kommer det att se ut på lönespecifikationen i februari:

mceclip1.png

0,8 % av 50 000 är värdet av en dag, gånger 20 (dagar).

Observera:

  • Om betalningsmånad = maj och om betalning i förskott = sant så betalas traktamentedagarna ut i period 5 (eftersom du kör period 5 i maj).
  • Om betalningsmånad = maj och om betalning i förskott = falsk, så betalas traktamentedagarna ut i period 4 (eftersom du kör period 4 i maj).

Konvertering:
Om du konverterar ett företag från en tidigare löneapp till Nmbrs, ange då alltid berättigat startsaldo heltidsdagar på L3602 och ange antalet betalda heltidsdagar som den anställde tagit ut under semesteråret på L9031.

Stöds inte: Om en anställd har några restdagar så har restdagarna enligt det ena betalningssättet en bidragsdel och enligt den andra metoden har restdagarna ingen bidragsdel. Detta kommer att resultera i att medarbetaren "magiskt" får mer semestersaldo eller förlorar semestersaldo.

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...