Anställda- / Företagsinställningar

Denna Visma Nmbrs-funktion kan fungera eller se annorlunda ut beroende på vilket land som är aktuellt i systemet.

Nedan hittar du en direktlänk till den landsspecifika förklaringen för denna fråga.

Denna kategori är kärnan av Visma Nmbrs Lön; All nödvändig information som behövs för att skapa ett nytt företag och lägga till nya medarbetare samt all annan detaljerad relevant information.

Skapa ett nytt företag och lägg till anställda 

Innan du kan börja att bearbeta en lönekörning krävs det att du skapar ett företag där anställda kan läggas till. Revisorer kan välja att skapa en koncern i förväg, om flera företag är en del av samma koncern.

Standardinställningar - företag och anställda

Med valmöjligheten att skapa standardinställningar för företag (Visma Nmbrs Accountant) kan ett nytt företag skapas med samma löneinställningar (lönemodeller, arbetsflöde, ledighetssaldo, löneinställningar) som ett annat företag. Företagsspecifika inställningar som personlig information, anställda och skatteinställningar kommer dock inte att kopieras.

 

Standardinställningar för de anställda möjliggör att samtliga online-kunder kan skapas i Visma Nmbrs, så endast personuppgifter, löner, schema och fasta lönekomponenter behöver anges.


Proforma & Sandbox

Med hjälp av proforma kan du få en uppskattning för en nyanställd för månatligt nettobelopp och arbetsgivarkostnader.

Det finns flera ramverk för proforma.

Sandbox gör det möjligt att arbeta i Visma Nmbrs utan att ändra data i den verkliga, ‘live’ databasen. Sandbox arbetar i en separat miljö, där effekterna av justeringar kan testas på ett säkert sätt.

Registrera anställd som 'ur tjänst'

Om en anställd går “ur tjänst” kan detta behandlas på två sätt: genom att ange ett datum då den anställde går ur tjänst eller genom att använda guiden "ur tjänst". Med hjälp av guiden är det möjligt att betala ut extra timmars ledighet eller behålla dessa och få eventuella lönearter uträknade proportionellt (pro rata).

Ändra kontrakt eller anställning

Om en anställds kontrakt eller anställning redan har skapats men behöver ändras, ska du följa instruktionerna i hjälpartikeln nedan:

'Dubbelanställning'

I vissa fall är det nödvändigt att skapa två anställningar för samma anställd. Artikeln nedan förklarar de fall då detta är nödvändigt eller fall där det inte är nödvändigt. Att skapa en dubbelanställning beskrivs här:

 

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...