Steg 5 Kör skarpt

Du har nu kommit till det näst sista steget i din onboarding. För att säkerställa att din Nmbrs-miljö är redo för att börja köra skarpt, behöver samtliga företag genomgå Nmbrs guide för årsskifte företag. I detta steg ingår även inställningar för workflow samt skapar olika typer av användarlogin. 


Ta bort lönekörningar och hantera frånvaro

 Ta bort lönekörningar
För att säkerställa att tidigare lönekörningar som körts i testsyfte inte påverkar "skarpa" lönekörningar i det nya året, ska dessa testkörningar tas bort. Dessa kan exempelvis påverka intjänande av semester om de ligger kvar.

För att radera lönekörningar, gå till företagsnivå och tryck på "mer..." i modulen "Lönekörning" för att komma till detaljsidan. Ta bort lönekörningar genom att trycka på krysset till höger på raden för den aktuella lönekörningen. Tryck på hänglåsikonen för att möjliggöra detta, om perioden är låst.

Företag årsförändring
För att ändra aktivt år, måste företaget befinna sig i korrekt period. Du hanterar detta genom att justera startperiod.

Gå till företagsnivå och tryck på Inställningar. Under Löneinställningar hittar du Företagsinställningar. Se till att korrekt period framgår under Aktivt år. Se till att faktueringsperioden stämmer överens med när du börjar köra skarpt i Nmbrs.

Hantera semester samt frånvaro

Du behöver fylla i ackumulerade värden för semester och frånvaro för att nuvarande saldo ska bli korrekt i Nmbrs.

 

 Workflowinställningar

När du kontrollerat att lönehanteringen kan utföras som förväntat kan du börja automatisera och organisera processer. I Nmbrs® kan du hantera detta genom att göra inställningar i Workflow. I denna artikel hittar du mer information kring hur du gör olika Workflowinställningar. Detta är inte nödvändigt för att börja köra skarpt i Nmbrs®, men ett uppskattat hjälpmedel som kan hjälpa dig att spara tid genom att automatisera återkommande uppgifter vid lönehanteringen.

 

Användare

Säkerställ att alla användare har korrekt tillgång till sina användarlogins inför det skede ni vill börja köra skarpt. Läs mer om hur du skapar användarlogin och ställer in rättigheter i artikeln nedan. Om du behöver mer hjälp med att skapa rättigheter som passar med ditt interna arbetsflöde, vänligen kontakta Nmbrs® support så hjälper vi dig vidare.

Information om användare.

Kommunikation

Säkerställ att bytet till Nmbrs har kommunicerats tydligt och i tid till berörda parter inom organisationen. Tänk även på att ha nya riktlinjer tillgängliga, i de fall där arbetsprocesser kommer förändras på grund av bytet av lönesystem. Nedan följer en lista över punkter som kan vara bra att ha i åtanke.

- Login för anställda
- Login för managers
- Login till lönehanterare / HR-avdelning
- Login till ledningen
- Informera och ställ in integrationer med andra försystem till och från Nmbrs® - Informera anställda / managers om hur tidrapportering ska utföras

Informera befintliga samt nya användare om Nmbrs® lönesystem via email eller gärna en presentation av produkten.

Vi har en standardmall för email som går ut till anställda som loggar in i Nmbrs® för första gången.

Alla steg implementationsprocessen:

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...