Bearbeta en förkörning

Du kan skapa en körning som endast är till för de anställda du väljer. Detta gör att du kan betala till exempel de fast anställda först och sedan timanställda.

Att skapa en förkörning stänger inte den aktiva perioden. Du kan fortsätta att skapa förkörningar tills du kör en normal körning, vilket stänger perioden.

Exempel:

1. Genomför en förkörning för de fast anställda. Du kan stänga denna körning, vilket kommer att göra lönebeskedet synligt för anställdas inloggning.

2. Utför en normal körning för alla anställda, inklusive timanställda och övertidstimmar för de fast anställda.

Obs: Retroaktiva ämnen ingår inte i en förkörning. För att göra en retroaktiv ändring, kör en separat körning med alternativet "Kör endast retroaktiva".

Observera! Se punkter att komma ihåg nedan:

1.Med den senaste körningen (eller förkörningen) under en period flyttas alla anställda och företaget över till nästa period. Det är inte möjligt att lämna anställda under en tidigare period.

Så i fallet ovan kör du en förkörning och en normal körning - inte två förkörningar och sedan ytterligare en körning för att avsluta den.
För den sista körningen, lämna alla bockade.

2.Om du genomför en förkörning under årets första period (och det finns ett tidigare år) kommer föregående år att synas i lönehandlingarna.

3. Om du kör en förkörning för vissa anställda kommer de redan att finnas på den interaktiva lönebeskedet efter förkörningen under "nästa" period.

4. Anta att du till exempel kör en förkörning för de fastanställda och sedan gör ändringar för dessa anställda innan den "sista" körningen körs. I det här fallet, när lönebeskeden för den 'senaste' körningen synliggörs, skickas en avisering till de tillsvidareanställda även om en avisering skickades när förkörningen gjordes synlig.

 

Lönekörning

428.png

Gå till fliken Start eller Lönekörning på företagsnivå och klicka på mer efter lönekörning.

Körning

429.png

Klicka på Kör för att bearbeta lönekörningen. Kontrollera uppgifterna, ändra beskrivningen vid behov och klicka på fortsätt.

Välj anställda

430.png

Bocka eller avmarkera önskad medarbetare. Du kan även använda filtret här om du vill köra endast anställda med schema eller utan schema.
(Så för den "sista" körningen kryssar eller avmarkerar du inte någon.)

Klicka på fortsätt och kör körningen. De utvalda anställda är nu bearbetade.

 

 

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...