Tidregistering - Rapporteringsstatus

När en anställd rapporterar i tidregisteringen finns det 3 olika statusar som tidregisteringskoden genomgår tills det att den är godkänd och dyker upp på lönespecifikationen. I den här artikeln går vi igenom de olika stadierna. 

  1. Öppen 
  2. Skickad
  3. Bearbetad

Öppen 

När en anställd rapporterar i tidregisteringen registreras först rapporten som 'Öppen'. Tidsintervallen som den anställde registrerat syns i tidregisteringen för både anställd och behörig användare, det är dock ännu inte möjligt för en administratör att hantera den öppna rapporten, varken godkänna eller radera, eftersom den ännu inte skickats av den anställde. Endast den anställde kan hantera rapporten. 

mceclip0.pngÖppna rapporter som ännu inte skickats syns som blå i tidregisteringen. Här syns rapporten i anställd-vy.

 

Skickad

När rapporten har skickats av den anställde och väntar på att bli granskad är statusen 'Skickad'. Nästa användare i attestflödet som tilldelats rapporten (tex managern) har då möjligheten att godkänna rapporten. I det här stadiet är det fortfarande möjligt för anställda att återkalla rapporteringen och justera registreringarna för att sedan skicka rapporten igen.

 

mceclip1.pngEn skickad rapport syns som orange i tidregisteringen. Här syns rapporten i manager-vy.

 

Bearbetad

När rapporten har godkänts syns den i tidregisteringen som 'Bearbetad'. Kom ihåg att redan godkända rapporter inte kan återkallas av anställda samt att anställda inte längre har möjligheten att rapportera mer tid för den aktuella månaden. Vänta därför alltid till slutet av månaden innan du godkänner tidrapporter. 

 

mceclip2.pngBearbetad rapport syns som grön i tidregisteringen. Här syns rapporten i admin-vy.

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...