Hur får man en API-token?

När du vill skapa en integration för flera koncerner från en revisorsprodukt rekommenderar vi att du skapar en huvudrevisorinloggning. Om integrationen endast är avsedd för en koncern, eller om det rör sig om en Business-produkt, rekommenderar vi att du skapar en kundinloggning. För mer information om vilken användare du kan skapa för olika ändamål, se:  Vilken användare ska jag skapa för en integration?

 

Det finns API-mallar för att begränsa rättigheterna till vissa API-anrop. Dessa mallar kan justeras av administratörsanvändaren via instrumentpanelen "mallanvändare". Med dessa mallar kan en API-användare bara ha tillgång till vissa anrop som klienten vill ha. Administratörsanvändaren är ansvarig för att begränsa rättigheterna till dessa API-anrop. Vänligen se: API användarmall!

 

Den här artikeln förklarar först hur man skapar en inloggning och sedan hur användaren kan få en API-token. API-token bör läggas till i Live-miljön. Om du vill använda API på Sandbox, du behöver fortfarande lägga till token i Live-miljön och token kommer att vara giltig i Sandbox nästa dag.

Hur skapar man en inloggning för att sätta upp en integration?

1. Gå till huvudinställningar och i avsnittet Användare klickar du på Accountant login.

145.png

2. Skapa ett nytt konto med en mall från Master Accountant. 

146.png

Obs! Dashlet rättigheterna för en användare har ingen inverkan på API-rättigheterna. Den här användaren kan fortfarande ha tillgång till alla API-metoder på tjänsten Employee, Company, Debtor och Single Sign On.

3. Skicka aktiveringse-posten. Användaren kommer att få ett aktiveringsmail där han kan ställa in ett lösenord för sin inloggning.

147.png

4. Beroende på filterinställningarna kommer användaren att ha API-åtkomst till utvalda koncerner.

Hur man får en API-token

Användare med typen Master Accountant - eller Client-inloggningsmall i en Accountant-produkt eller Master Företagsinloggning/Client från Företagsprodukt-produkt har möjlighet att utföra denna åtgärd. Klicka på profilikonen i det övre högra hörnet och välj "Användarprofil".

148.png

Klicka på fliken "API Token".

Klicka för att aktivera API-kontot.

149.png

Spara eller kopiera användarnamnet (e-post) och token. Du är redo att börja bygga integrationen. Vänligen gå till: https://api.nmbrs.se för att se vilka operationer som stöds av vårt API.

Hur lägger man till en API-token till ett (befintligt) användarkonto?

Det är möjligt att lägga till en API-token till ett (befintligt) användarkonto på gäldenärsnivå i Live-miljön. Om du vill använda API på Sandbox, behöver du lägga till token i Live-miljön och token kommer att vara giltig i Sandbox nästa dag.

1. Gå till koncernnivå och skapa kundinloggning.

150.png

151.png

Obs! Mallrättigheterna för en användare har ingen inverkan på API-rättigheterna. Den här användaren kan fortfarande ha åtkomst till api-metoder på tjänsten Employee, Company, Debtor och Single Sign On.

 2. Skicka aktiveringsmeddelandet och klicka sedan på aktiveringsknappen.

152.png

3. Beroende på filterinställningarna kommer användaren att ha API-åtkomst till utvalda företag.

 

157.png

4. Lägg till en API token

154.png

155.png

Spara eller kopiera användarnamnet (e-post) och token. Du är redo att börja bygga integrationen. Du kan nu bläddra till https://api.nmbrs.se för att börja använda API.

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...