Bokföringsunderlag

Var hittas bokföringsunderlagen?

När en kontoplan är kopplad till företaget och efter att du har utfört en lönekörning hittas bokföringsunderlagen bland lönedokumenten. 

mceclip0.png

 

Klicka på önskat bokföringsunderlag för att öppna det. 

 

Kan jag ladda ner bokföringsunderlagen?

Efter att du har öppnat det önskade dokumentet får du ett antal alternativ för filtyper bokföringsunderlagen kan laddas ner som:

 • Ladda ner PDF
 • Ladda ner Excel
 • Ladda ner Text
 • Export SIE

Det är även möjligt att ändra hur bokföringsunderlagen visas upp. Bokföringsunderlagen kan delas upp per period och per löneart. Du kan välja detta i “Löneinställningar" på företagsnivå.

GRB.gif

 

När du öppnar journalanteckningarna delas dessa upp per löneart och/eller period, beroende på ditt val.

lo_neart.gif

 

Hur skickar jag bokföringsunderlag till ett bokföringsprogram? 

Bokföringsunderlagen kan skickas till ett bokföringsprogram via “Export bokföringsunderlag”. När du har utfört en körning kan du generera bokföringsunderlag i exporten. När du sammankopplat  det aktuella företaget under modulen “Integrationer” på systemnivå kan du sedan skicka underlagen som genererats i modulen “Export bokföringsunderlag” till ett bokföringsprogram. Bokföringsprogrammets ikon/logga kommer att synas när du genererar ett bokföringsunderlag här. Genom att klicka på ikonen/loggan kan du skicka bokföringsunderlagen.

När du i företagets workflow-inställningar anger att bokföringsunderlagen automatiskt kan genereras och skickas, skickas de automatiskt till bokföringsprogrammet.

Bokföringsunderlagen med det genererade innehållet är sedan alltid tillgängliga inom denna funktion. Även när respektive körning som bokföringsunderlagen baserats på raderas. Vid omräkning av underlagen påverkas inte innehållet i bokföringsunderlaget som redan finns i export modulen.

sending.gif

Hoppa över period/perioder vid sändning till bokföringsprogram

Om du vill hoppa över att skicka ut en eller flera lönekörningar  kan du tillämpa följande lösning (workaround).

1. Koppla inte det aktuella företaget som bearbetas i Nmbrs till önskat bokföringsprogram. Om företaget redan är kopplat till programmet kan du koppla bort företaget genom att klicka på krysset i integrationsinställningarna på systemnivå.

Screenshot_6.png

2. Skapa de bokföringsunderlag som du inte vill skicka till bokföringsprogrammet. När företaget inte längre är kopplat kommer ett kuvert att synas bakom bokföringsunderlaget.

3. Markera bokföringsunderlagen som 'skickade' genom att klicka på kuvertet. De kommer inte att skickas, utan endast märkta som skickade i Nmbrs.

mark.gif

4. Efter att du har markerat alla körningar som skickade (gäller körningarna som du inte vill skicka), kan du åter igen koppla företaget till bokföringsprogrammet.

5. Efter omkoppling kan du skapa de bokföringsunderlagen som du vill skicka till bokföringspaketet. Dessa bokföringsunderlag kommer sedan att visa respektive integrations logotyp vilket indikerar att de är redo för överföring.

journal_ex.gif

Vilka olika typer av bokföringsunderlag finns tillgängliga i Nmbrs?

Det finns olika typer av bokföringsunderlag tillgängliga i Nmbrs. Dessa bokföringsunderlag kan läggas till/ göras synliga genom att klicka på "mer" i modulen “Lönedokument” och sedan bocka i rutan/rutorna bokföringsunderlagen som man önskar att lägga till. 

Bokföringsunderlagen som kan göras synliga via modulen "Lönedokument" är:

 • Bokföringsunderlag företag

 • Bokföringsunderlag företag kumulativa

 • Bokföringsunderlag Kostnadsställe
 • Bokföringsunderlag Kostnadsställe Kumulativa
 • Bokföringsunderlag Kostnadsställe/ kostnadsenhet
 • Bokföringsunderlag Anställd

 • Bokföringsunderlag Anställd Kumulativa

GIF_Recording_2022-06-16_at_1.17.18_PM.gif

 

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...