Sätt upp integration med Visma eAccounting

I Nmbrs kan en direktlänk till Visma eAccounting göras. Denna integration kallas även e-ekonomi. Efter uppsättning av integrationen kan journalanteckningarna automatiskt eller manuellt läsas in i Vismas redovisningsprogram. Den här artikeln tar upp följande ämnen:

  1. Visma eAccounting auktorisering
  2. Skicka journaler till Visma eAccounting
  3. Felmeddelanden eAccounting

Visma eAccounting auktorisering

Integrationen kan ställas upp på masternivå. Gå till alternativet Visma eAccounting i integrationsinställningarna som visas nedan.

 mceclip0.png

Ett nytt konto bör skapas för att så småningom ansluta till Visma. Vad användarnamnet på det nya kontot blir är helt upp till dig.

mceclip1.png

Det nya kontot läggs till i översikten efter att du har sparat. Visma-logotypen kommer att synas i grått, vilket betyder att auktoriseringen ännu inte är klar. När auktoriseringen är klar blir Visma-loggan röd.

Genom att klicka på den grå logotypen omdirigeras du direkt till Visma eAccounting. Den begärda e-postadressen är e-postadressen till det Visma-konto som du vill använda för denna integration. Det begärda lösenordet är lösenordet för det använda visma-kontot.

mceclip0.png

Efter korrekt inmatning av både e-postadressen och lösenordet måste den faktiska auktoriseringen ges. För att tillåta Nmbrs att utbyta data med Visma, klicka på 'Tillåt'. När du har klickat på tillåt visas ett meddelande om att auktoriseringen har lyckats.

Uppdatera Nmbrs sidan

Efter auktoriseringen omdirigeras du tillbaka till Nmbrs-applikationen. Visma-logotypen blir röd (= auktoriserad) efter att sidan har uppdaterats (F5).

Kartläggning av företag

Inom fliken 'Administrationer' kan kartläggning av företag göras. Det innebär att man väljer både företagsnamnet i Nmbrs och Visma för att koppla dem till varandra.

Observera!

Det är bara möjligt att kartlägga ett företag åt gången i Visma eAccounting-integrationen. För att kartlägga flera företag med samma Visma-konto bör kontot auktoriseras flera gånger på fliken "Konton".

Skickar journaler till Visma eAccounting

Efter att en körning har bearbetats kan journalanteckningarna skapas och skickas till Visma eAccounting i dashleten journalposter Export. Denna dashlet finns på företagsnivå under fliken Lönehantering (eller söks i högmenyn).

En grå Visma-logotyp gör att journalanteckningarna ännu inte skickas till Visma eAccounting.
En röd Visma-logotyp betyder att journalerna redan är skickade till Visma eAccounting.

Felmeddelanden eAccounting

Se följande tabell för möjliga fel med motsvarande orsaker och fel:

Message Visma Integration Error Message: One or more errors occurred. Resource not found: fiscalYearId
Cause

The fiscal year has not ben created yet in the portal of Visma.

Soution

Log in to the Visma portal and create the fiscal year for which you want to export the journal entries.

Message De API module is nog niet geactiveerd. U kunt inloggen bij Visma eAccounting en kiezen voor 'Extra diensten' om de API module te activeren
Cause A possible cause is the selection of a default company in eAccounting. This setting is not allowed within the integration.
Solution Deselect the setting 'default company'.
Message {"message":"VismaId: [code]. Error creating journal transaction. Error: Inserting 'General ledger batch' record raised at least one error. Please review the errors.\r\nError: 'Ledger' cannot be empty.\r\n"}
Cause

Within Visma, one ore more fields General Ledger for Organisation are not added.

Solution Complete the fields with the correct information.

 

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...