Nationell helgdagsmodell

Det är möjligt att tillämpa en nationell helgdagsmodell på ett företag. Genom att göra detta kommer de datum som är definierade i denna modell och som överlappar det definierade schemat för en anställd att räknas som helg. Ledighetsförfrågningar som överlappar med en definierad nationell helgdag kommer inte heller att resultera i en dag som minskas från den anställdas semestersaldo.

Till exempel, om den 1 januari definieras som en nationell helgdag i det semesterläge som tillämpas på företaget och en anställd skickar in en ledighetsförfrågan för den 1:a till den 3:e januari, kommer endast 2 dagar att dras av från semestersaldo, eftersom den 1:a dagen (den 1:a januari) redan räknas som en ledig dag.

Det finns en systemmall som kan appliceras på företaget som heter ”Default holiday model” (SE: Allmän helgdag). Du tillämpar denna förinställda semestermodell genom att gå till instrumentpanelen ”Lämna inställningar” på företagsnivå. Genom att klicka på ”Semestermodellen” kan du välja standardmall i rullgardinsmenyn. För att se vilka datum som ingår i semestermodellen, gå till detaljsidan genom att trycka på ”Mer” och scrolla ner till instrumentpanelen Företagssemestermodell.

  

Om du vill lägga till fler eller ta bort datum som nationella helgdagar kan du skapa din egen semestermodell. Detta gör du genom att gå till HRM-inställningar på Masterlevel och trycka på ”Semester”.

  

För att skapa en ny modell, gå till fliken ”Modeller” och välj sedan ”Ny modell”. Vänligen fyll i vilket år semestermodellen ska tillämpas till och lägg till en beskrivning av modellen. Tryck sedan på ”Spara”.

Gå sedan tillbaka till fliken ”Semester” och välj den nya modellen i rullgardinsmenyn.

 

För att lägga till vilka datum som ska tillämpas som nationella helgdagar i denna semestermodell trycker du på ”+ Ny helgdag”. Välj ett datum i periodväljaren och skriv en beskrivning av denna specifika dag. Tryck på "Spara". När du har lagt till alla datum i semestermodellen kan du gå till dashlet på företagsnivå ”Leave Settings” och välja den i rullgardinsmenyn. Dessa dagar kommer då att markeras med rött i tidsregistreringen för de anställda i det företaget.

 

 

Kommentarer

Kunskapsportal

updates

Nyheter / uppdateringar

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Nmbrs.

Communities

Sociala medier

Håll dig uppdaterad om Visma Nmbrs senaste nyheter genom att följa oss på sociala medier och läsa vår blogg.

satisfaction

E-Learning

Vill du veta mer om Visma Nmbrs?

Our E-learning offers.

Läs mer...